Szigillum készítése – de hogyan?

A szigillum egy olyan pecsét, szimbólum, amelyet saját céljaid érdekében használhatsz fel. A mágikus ábra jelentését csak te ismered, ráadásul gyorsan és hatékonyan elkészíthetők.

Mi az a szigillum?

A szigillum latin eredetű szó, jelentése “‘kis kép, kis szobor, a kép a pecsétnyomón, pecsét, látható jel, nyom”, vagyis egy mágikus pecsét. Használata nagyon ősi, alkímista módszer. A négy elem mágiájának egy olyan tana, amikor olyan szimbólumokat készítesz, ami csak neked szól és senki más nem ért, Te vagy az irányítója – olvashatod a szigillumról. A szigillum tehát olyasmi, mint egy talizmán, amelyet bizonyos cél érdekében saját magad készíthetsz el betűk összeolvasásából és stilizálásából.

Hogyan készül a szigillum?

A szigillumok készítésének több módszere is ismert, mindegyik alapja a cél megjelölése. Vagyis ki kell találnod egy olyan vágyat, célt, állítást, amelyet a szimbólum segítségével szeretnél elérni, megerősíteni, megvalósítani. Kérést tartalmazó szigillumoknál mindig figyelj arra, hogy a kívánságodat pozitív módon, egyértelműen és egyszerűen fogalmazd meg. Nyugodtan rendelj hozzá időtényezőt is (“holnap, ebben az évben”, stb), de a saját neved is beleírhatod, de más érdekében is készíthetsz szimbólumot. A saját jelképed azonban csak neked fog működni.

Írd le a mondatod, majd távolítsd el a magánhangzókat és a többször előfordulő betűket. A megmaradt betűket bontsd le  vízszintes és függőleges vonalakra, egyszerű formákra, majd használd ezeket a szimbólumod megalkotásához. Próbálj egy olyan alakzatot találni, illetve kitalálni, melyben az összes betűd benne van.  Érdemes szegélyt rajzolni a szigillum köré, mert ez segít abban, hogy magára a jelképre összpontosíts.

A szigillum feltöltése, megsemmisítése

Elkészültél a szigillumoddal, gratulálunk! A végső szimbólumod felfestheted, beírhatod az Árnyak Könyvébe, gyertyába karcolhatod, és rituálén használhatod, miután feltöltötted. Feltöltheted erősen a célodra koncentrálva, vagy fájdalom, eksztázis vagy mély gondolatmentes meditáció során, amelyben a jelképre fókuszálsz. Egyes tanok szerint a feltöltött szigillumokat el kell pusztítani, mások még elvontabbá teszik a jelképüket, és megpróbálnak megfeledkezni az eredetiről. Azokat a szigillumokat azonban, amelyek vágyakat tartalmaznak, érdemes azonnal megsemmisíteni, miután az adott dolog megvalósult.